Matematik

Statistik - Normalfordelingen

07. maj 2015 af Variansen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en opgavetekst, som lyder sådan:

Assunme the amount of light X (in lumens) produced by a certain type of light bulb is normally distributed with mean  = 350 and variance = 400:

Selve opgaven lyder sådan:

Find the value c such that the amount of light produced by 90% of the light bulbs will exceed c lumens.

Jeg er kommet frem til at ved 90-fraktil, produceres der: 382,9 lumens, men kan desværre ikke helt forstå opgaven. "will exceed c lumens", hvilken værdi?

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2015 af peter lind

Du skal finde c så P(X>c) = 0,9


Svar #2
07. maj 2015 af Variansen (Slettet)

Tak.. Har fundet det rigtige svar. 

c = 10-fraktil 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2015 af peter lind

Det er ikke korrekt at kalde c for en 10-fraktil


Svar #4
07. maj 2015 af Variansen (Slettet)

Det var ment som c= 10 => Z = -1,2816

Også bruge formlen: c = μ + Zσ,

Hvor μ = 350 og σ = 20


Skriv et svar til: Statistik - Normalfordelingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.