Matematik

matrixregning

08. maj 2015 af palo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med disse spørgsmål/regnestykker?

For at finde C og D skal du kende lidt til matrixregning så du kan løse følgende ligning:
2  1                 C                            17

             x                       =

3  3                  D                           36


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2015 af Stats

Det er lidt uklart hvad du mener...

Er "x" et gangetegn? 

Er det:

\begin{bmatrix} 2 & 1\\ 3 & 3 \end{bmatrix}\cdot\begin{bmatrix} C\\ D \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 17\\ 36 \end{bmatrix} 
??

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2015 af fosfor (Slettet)

#1 nu skal du heller ikke underdrive.. Det er da fuldstændigt indlysende hvad der menes..


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2015 af Stats

#2

Så kan du vel hjælpe i #0, hvis det lyser så meget i øjnene på dig :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
09. maj 2015 af palo (Slettet)

ja X er et gangetegn.

Mvh Palo


Svar #5
09. maj 2015 af palo (Slettet)

Og ja der skal paranteser rundt om som du har gjort Dennis, men kunne bare ikke finde ud af at skrive det.

Mvh Palo


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2015 af Brusebad (Slettet)

Reducer matricen til en trappematrix vha. rækkeoperationer og løs det fremkomne ligningssystem. Prøv evt. at være mere specifik med hvad det er du ikke forstår.


Svar #7
09. maj 2015 af palo (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg finder ud af hvad værdierne er for henholdsvis C og D, kan ikke finde ud af at regne det ud.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2015 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2015 af Stats

\\ \begin{bmatrix} 2 & 1\\ 3 & 3 \end{bmatrix}\cdot \begin{bmatrix} C\\ D \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 17\\ 36 \end{bmatrix}\Leftrightarrow \\ \\ \begin{bmatrix} 2\cdot C+1\cdot D\\ 3\cdot C+3\cdot D \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 17\\ 36 \end{bmatrix}

Løs nu, de 2 ligninger med to ubekendte

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #10
09. maj 2015 af palo (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen.

Skriv et svar til: matrixregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.