Fysik

Fortynding

10. maj 2015 af svedske93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Du har en ampul indeholdende 2 ml af et lægemiddel med styrken 5% Der er ordineret 2 ml af lægemidlet, men kun med styrken 2%. Lægemidlet ma° blandes med NaCl 0,9%.
a) Vis hvordan du vil fremstille opløsningen. (beregningen)
b) Hvor mange mg lægemiddel fa°r patienten?

Hvordan udregnes disse? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2015 af mathon

    0,8 mL 5 %  lægemiddel tilsat 1,2 mL 0,9% NaCl-opløsning.

    0,8 mL 5 %  lægemiddel med densiteten ca. 1g/mL

         m=(0{,}8\; mL)\cdot 0{,}05\cdot \left (1\; \frac{g}{mL} \right )=0{,}040\; g=40\; mg

   


Svar #2
10. maj 2015 af svedske93 (Slettet)

Hvordan kommer du frem til 0,8 mL og 1,2 mL? 
 


Skriv et svar til: Fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.