Matematik

Vektorer: Prikprodukt/skalarprodukt regneregler bevis

11. maj 2015 af PeanutButterJelly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

vi skal i matematik kunne bevise de vedhæftede regneregler. Nogle der kan hjælpe mig med R3, R4? :)

Vedhæftet fil: Skærmbillede (24).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2015 af PeterValberg

Sætter lige dit billede ind, så er det nemmere at hjælpe dig.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2015 af PeterValberg

Se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:SKMBT_C45415051111440.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2015 af PeterValberg

Mht. R5 og R6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:R5_R6.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2015 af Soeffi

#1

Brug a•b = |a||b|·cos(v), hvor v er vinklen mellem vektorerne. 

R3) 

(k·a)•b = |ka||b|cos(v) = k|a||b|cos(v) 

k(a•b) = k|a||b|cos(v) 

a•(k·b) = |a||kb|cos(v) = k|a||b|cos(v)

Alle udtryk, der står til venstre, giver det samme og er dermed ens. Det antages uden bevis, at vinklen mellem (ka) og b er lig vinklen mellem a og b.

R4)  a•a = |a||a|cos(0) = |a|2


Svar #5
11. maj 2015 af PeanutButterJelly (Slettet)

Mange tak for det! 


Skriv et svar til: Vektorer: Prikprodukt/skalarprodukt regneregler bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.