Matematik

Differentialligninger og maple

17. maj 2015 af gml (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med et eksamenssæt mat A, og hvor jeg udregne hvornår væksthastigheden er størst for en differentialligningen.

Ligningen er differentieret i maple, og dernæst prøver jeg at løse ligningen til 0, ved at sige solve( ligningen=0, t), men maple giver mig intet respons.

Nogen der ved hvordan jeg kan få maple til at løse den/ komme med et resultat?

Vedhæftet fil: Mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2015 af Soeffi

Hvad hedder differentialligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2015 af rexden1

#1 Det er fordi der ikke eksistere nogen løsninger til din ligning. Hvis du ser på dit udtryk, kan det kun give 0 hvis din tæller er 0, men efter som ln(0) ikke er defineret giver udtrykket ikke mening.


Svar #3
17. maj 2015 af gml (Slettet)

Den hedder:

dp/dt=0,0015*P*(150-P)


Svar #4
17. maj 2015 af gml (Slettet)

Okay, det kan jeg nodt se, tak for hjælpen.

:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2015 af Soeffi

Lyder opgaven "for hvilket t" eller "for hvilket p" er væksthastigheden størst?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. maj 2015 af Soeffi

#3 dp/dt=0,0015*P*(150-P)

Hvis man skal finde ud af for hvilket P at væksthastigheden er størst er svaret 150/2 = 75.

Det fås ved at se på, hvor andengrads polynomiet f(P) = 0,0015·P(150-P) = 0,225·P - 0,0015·P2 har maximum. Man differentierer f(P) med hensyn til P og finder f'(P) = 0 => 0,225 = 0,003·P => P = 0,225/0,003 = 75. 


Svar #7
18. maj 2015 af gml (Slettet)

Ja det gør den lige præcis, og kom også selv frem til 75:) 

Så mange tak for jeres hjælp og tid :)


Skriv et svar til: Differentialligninger og maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.