Matematik

Gør rede for, at den procentvise ændring fra f (x) til f (x +Δx) ikke afhænger af x

18. maj 2015 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Gør rede for, at den procentvise ændring fra f (x) til f (x +Δx) ikke afhænger af x

I eksponentiel funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2015 af Soeffi

En eksponential funktion kan skrives på formen: f(x) = b·ax. Dvs: f(x+Δx) = b·a(x+Δx) = b·ax·aΔx.

Den procentvise ændring er [f(x+Δx) - f(x)]/f(x) = [b·ax·aΔx - b·ax]/b·ax = aΔx - 1, som er uafhængig af hvilket x, som man går ud fra.


Skriv et svar til: Gør rede for, at den procentvise ændring fra f (x) til f (x +Δx) ikke afhænger af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.