Matematik

eksponentielt

20. maj 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Har jeg regnet denne opg. ud rigtig?


Svar #1
20. maj 2015 af piabing (Slettet)

her er min beregning 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2015 af PeterValberg

du laver en regnefejl mht:

\frac{\log(9)}{\log\left(\frac{3}{2} \right )}\neq\frac{3}{2\cdot 9}

benyt CAS-værktøj

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
20. maj 2015 af piabing (Slettet)

hvad er 1/6 opløftet i 4, ved du hvordan jeg regner det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2015 af PeterValberg

#4 a er ikke lig med 1/6   se #3

Med hensyn til potenser, hvor grundtallet er en brøk:

\left(\frac{a}{b} \right )^n=\frac{a^n}{b^n}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
20. maj 2015 af piabing (Slettet)

det er en opgave uden hjælpemidler


Svar #7
20. maj 2015 af piabing (Slettet)

log(9)/log(1 1/2) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2015 af PeterValberg

Havde overset, at det er en eksponentiel funktion, den formel du bruger til at beregne a
kan kun anvendes til potensfunktioner, benyt i stedet:

a=\left(\frac{y_2}{y_1} \right )^{1/(x_2-x_1)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2015 af PeterValberg

se video nr. 3 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2015 af PeterValberg

a=\left(\frac{27}{3} \right )^{1/(6-4)}=9^{1/2}=\sqrt{9}=3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
20. maj 2015 af piabing (Slettet)

kan det passe at b er 3/81, hvis jeg vælge at bruge f(4)=3. 


Svar #12
20. maj 2015 af piabing (Slettet)

altså jeg siger b=f(x)/a^x.

3/3^4 


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. maj 2015 af PeterValberg

#11

Hvilket kan forkortes til 1/27, som er det korrekte resultat

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. maj 2015 af PeterValberg

#12 korrekt

b = 3/(34) = 31/34 = 31-4 = 3-3 = 1/33 = 1/27

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #15
20. maj 2015 af piabing (Slettet)

jeg forstår ikke helt, hvordan du kommer frem til 1/27. Hvorfor siger man 3^1/3^4? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. maj 2015 af PeterValberg

3 = 31

33 = 3·3·3 = 27

og en regneregel for potenser, når grundtallet er det samme, siger:

\frac{a^n}{a^m}=a^{n-m}

samt denne:

\frac{1}{a^n}=a^{-n}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #17
20. maj 2015 af piabing (Slettet)

hvis grundtallet ikke var det samme, hvad gøre man så?


Svar #18
20. maj 2015 af piabing (Slettet)

synes det er lidt svært det med potens. Hvordan får vi så 3^-3 og derefter 1/3^3?


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. maj 2015 af PeterValberg

#17 Så må man udregne tæller og nævner for sig, fx:

\frac{2^3}{3^2}=\frac{2\cdot 2\cdot 2}{3\cdot 3}=\frac89


#18 det skyldes regnereglen:

a^{-n}=\frac{1}{a^n}

se eventuelt video nr. 1, 2 og 3 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #20
20. maj 2015 af piabing (Slettet)

undskyld, men hvorfor bliver det bludselig 2^3?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.