Matematik

Potensvækst: Fy=Fx^a

21. maj 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Potensvækst: Fy=Fx^a:

Er det rigtigt at, hvis x vokser med en faktor Fx så vokser/aftager F(x) med en faktor Fx^a? 

Evt en der kan forklarer, hvad der sker med Fy, hvis ovenstående er rigtigt formuleret.

På forhån tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2015 af SuneChr

For potensfunktionen
f (x) = bxa
har vi, når x gøres k gange større
f (kx) = b(kx)a = ka·f (x)
f  bliver altså ka gange større.


Svar #2
21. maj 2015 af annahansen2 (Slettet)

Kan du ikke prøve at forklarer mig det med Fy=Fx^a?

eller er det helt forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2015 af SuneChr

# 0 og # 2
Skrivemåden er forkert og uanvendelig.
Når x gøres k gange større, gøres f (x)  ka gange større.
F.eks.
f (x) = 2·x3
Gør vi x  7 gange større, har vi
f (7x) = 2·(7x)3 = 73·2x3 = 73·f (x) = 343·f (x) 


Svar #4
21. maj 2015 af annahansen2 (Slettet)

Men, hvis man ser på linket, så hvordan kan man forklarer figuren under vækstegenskaber

https://matematikb.wikispaces.com/Potens+funktion

Håber inderligt at nogen kan forklarer mig figuren 


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. maj 2015 af PeterValberg

Fx og Fy er tilsyneladende fremskrivningsfaktorerne for hhv. x og y, hvor:

Fx = 1 + rx
Fy = 1 + ry

r = (P%)/100 

Der gælder således:

Fy = (Fx)a
1 + ry = (1 + rx)a

Udtrykt med ord:
Når x ganges med tallet 1 + rx
så ganges f(x) med tallet 1 + ry 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
21. maj 2015 af annahansen2 (Slettet)

Tusind tak for svar :) 


Skriv et svar til: Potensvækst: Fy=Fx^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.