Bioteknologi

forklar hvordan man fremstiller 10 ml opløsning med en stofmængdekonc. på 1.6*10^-9 ud fra stamopløsningen

21. maj 2015 af ramobaro - Niveau: A-niveau

forklar hvordan man fremstiller 10 ml opløsning med en stofmængdekonc. på 1.6*10^-9 ud fra stamopløsningen.

Stamopløsningen har en stofmængdekonc. på 4.0*10^-8

Jeg har løst opgaven som er vedhæftet, og ville høre om det er korrekt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2015 af mathon

Stamopløsningskoncentration     4{,}0\cdot 10^{-8}\; M

        molligning:
                                 V_{stam}\cdot \left (4{,}0\cdot 10^{-8}\; M \right )=(0{,}010\; L)\cdot \left ( 1{,}6\cdot 10^{-9}\; M \right )

                                 V_{stam}=(0{,}010\; L)\cdot \left (\frac{ 1{,}6\cdot 10^{-9}\; M }{4{,}0\cdot 10^{-8}\; M} \right )=(10\; mL)\cdot 0{,}04=0{,}4\; mL

Man fremstiller 10 mL 1,6·10-9 M opløsning ud fra en 4,0·10-8 M stamopløsning ved at fortynde 0,4 mL stamopløsning til 10 mL.

       


Skriv et svar til: forklar hvordan man fremstiller 10 ml opløsning med en stofmængdekonc. på 1.6*10^-9 ud fra stamopløsningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.