Matematik

afstand mellem to paralelle vektorer

28. maj 2024 af udigen - Niveau: C-niveau

jeg har en vektor ved navn DA, og en parallel vektor ved navn PS. punktet P former en rektangel med S, R og Q. Jeg skal finde ud af hvor langt der er imellem DA og PS.

vedhæftet er et billede til at forklare det lidt bedre

P=(15,15)

S=(29.6,18.73)

Q=(13.02,22.75)

R=(27.55,26.46)

A=(3,2)

D=(38,11)

PS=<14.6,-3.73>

DA=<35,9>


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2024 af AMelev

Afstanden mellem to parallelle linjer er afstanden fra et punkt på den ene linje til den anden linje.

Du kan bestemme en ligning for fx linjen l gennem A og D, og så benytte formlen for afstand punkt-linje til at bestemme fx dist(P,l).


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2024 af ringstedLC

Vedr. titlen "Afstand mellem  to parallelle vektorer":

Man kan bestemme afstanden mellem repræsentanterne for to parallelle vektorer, men ikke mellem vektorer, da en vektor blot er en retning og en længde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2024 af M2023

#0. Du kan finde afstanden mellem linjerne som længden af vektor AB, der er projektionen af vektor AP på vektor AC, som er tværvektoren til AD Dette er vist på tegningen.

Vedhæftet fil:vektorer.png

Skriv et svar til: afstand mellem to paralelle vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.