Matematik

Bestem monotoniforholdende for funktionen f i intervallet

27. maj 2015 af jansobieski (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey derude

Hvordan gør man det? Kan ikke finde ud af hvordan man kan se hvor f er stigende når den aflede funktion er stigende, hvordan gør man? 

På forhånd tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af Heptan

Man bestemmer monotoniforhold ved at bestemme alle løsninger til ligningen f'(x) = 0. Lad os sige at der er to løsninger x1 og x2. Nu skal man så beregne om f'(x) er større end eller mindre end 0 i intervallet ]-∞;x1] og [x1;x2] og [x2;∞[. Dette gøres ved at vælge en vilkårlig værdi i det pågældende interval.


Svar #2
27. maj 2015 af jansobieski (Slettet)

glemte helt at vedhæfte billedet til opgaven, det er nemlig ikke et normalt monotoniforhold man skal bestemme, man skal bestemme stamfunktionens monotoniforhold til en afledet funktion. Kan bare ikke se sammenhængen mellem de to grafer

Vedhæftet fil:krise.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2015 af Heptan

Det ser da ret normalt ud. Du behøver ikke at beregne noget, da de allerede har lavet grafen for dig. Det er let at se at f' har rødder i x1 = -2 og x2 = 3 og x3 = 5. De er løsninger til ligningen f'(x) = 0. I intervallerne kan man så vurdere om grafen er over eller under (1)-aksen.


Skriv et svar til: Bestem monotoniforholdende for funktionen f i intervallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.