Matematik

HASTER! - eksamen imorgen!

27. maj 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. KAn dette passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Nej... centrum passer, men ikke radius.

3*3 giver 9 og ikke 6..

Desuden skal du ikke sætte radius i anden. For at finde radius skal du tage kvadratroden af tallet.

Dvs. der kommer ikke til at stå 13 på højre side. Og slet ikke 13^2. Men 3+9+4=16.

Dvs. der kommer til at stå 16 på højre side.

Ønsker du at finde radius, skal du tage kvadratroden af 16, som er 4.

Dvs. radius er 4. Og ligningen hedder:

(x-2)^2+(y+3)^2=4^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2015 af alexandersvanholm


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2015 af alexandersvanholm

Du kan aflæse cirklens centrum og radius ved at omskrive ligningen til formen

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2

Herefter får du

x^2-4x+y^2+6y-3=0

(x-2)^2-2^2+(y+3)^2-3^2-3=0

(x-2)^2+(y+3)^2=4+9+3=16=4^2

Altså får vi

Centrum:

(2, -3)

Radius:

4


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2015 af alexandersvanholm

#1

Korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet)

#3 Er det ikke også det hun har skrevet? :) Bortset fra fejlen, altså? :) Dit er skam også korrekt :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2015 af alexandersvanholm

#5

Jo, jeg skrev bare lidt flere mellemregninger på, så det forhåbentligt ville blive mere overskueligt og forståeligt for Manu0407, som oprettede tråden.


Svar #7
27. maj 2015 af Manu0407 (Slettet)

Tak for hjælpen! 

HAr i mulighed for at hjælpe med denne opgave?


Svar #8
27. maj 2015 af Manu0407 (Slettet)

Mit spørgsmål er kun til a'eren:

er nulhypotesen:

Der er forskel på hvilke opholdssteder de to ålearter foretrækker 

Eller

Der er ikke forskel på hvilke opholdssteder de to ålearter foretrækker


Skriv et svar til: HASTER! - eksamen imorgen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.