Matematik

Reducering

27. maj 2015 af Searchmath (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal reducere udtrykket 

Jeg får x-5/6y-2/9

er dette korrekt? 

Vedhæftet fil: redu.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af alexandersvanholm

\frac{\sqrt[3]{\sqrt{x\cdot y^3}}}{\sqrt[3]{x^3\cdot y}}

=\frac{(x\cdot y^3)^\frac{^1}{6}}{x\cdot \sqrt[3]{y}}

=\frac{x^\frac{1}{6}\cdot \sqrt{y}}{x\cdot \sqrt[3]{y}}

=\frac{x^\frac{1}{6}\cdot y^\frac{1}{6}}{x}

=\frac{y^\frac{1}{6}}{x^\frac{5}{6}}

=(\frac{y}{x^5})^\frac{1}{6}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2015 af Niggest (Slettet)

.


Svar #3
27. maj 2015 af Searchmath (Slettet)

Jeg har så prøvet at reducere dette udtryk maksimalt

og jeg får  (-7-26i)/25

Vedhæftet fil:kompleks.PNG

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.