Matematik

5+x/x+2

28. maj 2015 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

5+\frac{x}{x+2} = \frac{2x*5}{2x} = \frac{x}{2x}=\frac{10x}{2x}+\frac{x}{2x}=\frac{11x}{2x}

??? eller hvad? Jeg føler den er forkert. Den skal forkortes.
Nogen der kan forklare hvad man skal gøre, eller evt. har et link til hvordan man forkorter brøker med bogstaver?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2015 af SuneChr

5+\frac{x}{x+2}=\frac{5\left ( x+2 \right )+x}{x+2}=\frac{6x+10}{x+2}=2\cdot \frac{3x+5}{x+2}


Skriv et svar til: 5+x/x+2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.