Fysik

Beregning af arbejde

29. maj 2015 af Elias1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej

Kan jeg få hjælp til opgave 6 d, jeg er gået i stå der.

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven og måden jeg har prøvet at løse den på. Resultatet passer ikke med facit. Hvor går det galt?

Venligst finde vedhæftede billeder.

På forhånd tak.

Vh
Vedhæftet fil: image.jpg

Svar #1
29. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

Måden jeg har prøvet at løse den på
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #2
29. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

Er der en der er venlig at hjælpe. Det jeg har lavet er helt ved siden af.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2015 af Kasper73

Det er længe siden jeg har kigget på den slags opgaver men:

Min tanke vil være at du for opg c skal bruge Ekin = 1/2*m*V2 = Noget i joule

For opg d vil det være at du har fire bremser der hver fjerner 23 kJ/s [kW] som aktiveres i 5 sekunder. Det giver noget i joule.

Opg e: Træk de to tal fra hinanden og du har noget i joule. Indsæt det som den nye Ekin og solve med hensyn til V.

Hvad er facit (det lyder til at du har det i forvejen)?


Svar #4
29. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

Spørgsmål d) har jeg løst det var simpelt, mangler e)

Svar #5
29. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

Jeg beder om hjælp, jeg kan ikke komme videre.

Brugbart svar (1)

Svar #6
29. maj 2015 af Kasper73

I opg. C fandt du den energi som bilen har ved 120 km/t. I opgave D finder du hvor meget energi bremserne fjerner fra bilen. I opgave E skal du bruge den energi som bilen fortsætter med. Den vejer stadig 1200 kg.

Ekin=0,5 * massen * hastigheden2 = 0,5*m*v2    

                          ⇓

:\tiny v=\sqrt{\frac{EopgC-EopgD}{0,5*massen}}

Jeg får hastigheden til at blive et sted mellem 10 og 20 m/s, eller 60 og 70 km/t, hvis det jeg laver er rigtigt og man ikke skal ud i alt muligt med friktion og opretholdelse af energi.


Svar #7
29. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, det passer med 18,5 m/s.

Skriv et svar til: Beregning af arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.