Fysik

Forstærker/gain

31. maj 2015 af swampendk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder lidt fast i den her opgave, og jeg synes ikke at jeg kan finde noget i mine noter okring dette. Er der en der kan hjælpe mig på vej :) ?

En forstærker med et gain på 5000 forsynes med en spændning på +-5V. Givet V_peak-to-peak,in(V_pp,in)=4 mV og V_offset=0 V, hvad vil V_peak-to-peak,out være?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2015 af hesch (Slettet)

Den bliver teoretisk: ±0,004V * 5000 = ±20V.

Men forstærkeren er spændingsforsynet med ±5V, så på udgangen kan den højst afgive ca. ±4,9V ( rail-to-rail type ).


Svar #2
31. maj 2015 af swampendk (Slettet)

Jeg kan se i facitlisten at det er 10V. så det være +-5V jeg skal læne mig opad.
næste spørgsmål i opgavesættet var det samme bortset fra at 4mV var skiftet ud med 2mV, og der svaret er også 10V.

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Forstærker/gain

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.