Fysik

Snorkraft

02. juni 2015 af Elias1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej

Kan jeg bede om hjælp til opg 3 b er gået i stå der. Jeg har prøvet at løse dem selv, men resultaterne passer ikke med facit.

Har vedhæftet billede af opgaven venligst finde det.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2015 af Soeffi

Hvad får du 3a) til?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2015 af hesch (Slettet)

3b)  Partiklen er i princippet ophængt i 2 snore, der deler den opadrettede kraft.


Svar #3
02. juni 2015 af Elias1991 (Slettet)

a) 300 N

Svar #4
02. juni 2015 af Elias1991 (Slettet)

#2
Det tænkte jeg også på, men ved ikke hvordan jeg skal sætte regne stykket op.

Brugbart svar (1)

Svar #5
02. juni 2015 af Soeffi

#3. Det får jeg også.

I 3b) skal den samlede nedadrettede kraft fra fjeder og tyngdekraft sikkert deles i to for at få snorkraften (se #2), da snoren har to ophængningspunkter. Det vil i så fald give ca. 209 N.


Svar #6
02. juni 2015 af Elias1991 (Slettet)

Det passer næsten med facit 210 N

Brugbart svar (1)

Svar #7
02. juni 2015 af Soeffi

Angående 3c): Her dividerer du den resulterende kraft med loddets masse. De skulle så give 2 gange snorkraften før overklikningen divideret med 12 kg = 420 N/12 kg = 35 m/s2.


Svar #8
02. juni 2015 af Elias1991 (Slettet)

Hvad med 3d? Hvad skal jeg der? Skal jeg finde energien vha F res og distancen 0,25 m og bruge Ekin formlen bagefter ved at isolere v??

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2015 af Soeffi

Det er oplagt at bruge (mekanisk) energibevarelse, da du sammenligner et startpunkt med nulpunktet for fjederens potentielle energi.


Svar #10
02. juni 2015 af Elias1991 (Slettet)

Jeg har svært ved at forstå det der med energi bevarelse.. Hvordan skal jeg gøre, du må meget gerne skære det ud i pap, hvis det ikke er for meget at kræve :)

Svar #11
02. juni 2015 af Elias1991 (Slettet)

Skal je bruge den her Formel, har vedhæftet billede af formlen
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #12
02. juni 2015 af Soeffi

Bevarelse af mekanisk energi betyder, at potentiel energi omsættes til kinetisk enegi eller omvendt uden tab i form af varme.

For tyngdekraften er formlen for ændring i potentiel energi: (h2 - h1)·m·g, mens den for fjederkraften er 0,5·k·(x22 - x12), hvor h står for højde og x står for udstrækning. Formlen for kinetisk energi er 0,5·m·v2.

Det bemærkes, at tyndgekraften og fjederkraften begge virker samme vej under bevægelsen, nemlig nedad. Deres bidrag til ændring i potentiel energi skal derfor lægges sammen. Ændring i potentiel energi (ΔEpot) er, idet ændring i højde er lig med ændring i udstrækning, som er 0,25 m:

ΔEpot = 0,25 m·12 kg·9,82 m/s2 + 0,5·1,2 kN/m·(0,25 m)2 = 29,5 J + 37,5 J = 67 J.

Ændring i kinetisk energi (ΔEkin): 0,5·12 kg·(v22 - v12) = 0,5·12 kg·v22 = 6 kg·v22, hvor vi søger v2. I det følgende kaldes sluthastigheden for nemheds skyld blot v.

ΔEpot = ΔEkin giver 67 J = 6 kg·v2 => v = √[(67/6)m2/s2] = 3,3 m/s


Skriv et svar til: Snorkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.