Matematik

Trigonometri

02. juni 2015 af Ebombe (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej med jer.

Jeg har fået en opgave der lyder følgende: På en facade skal der opsættes en projektør. Der skal opsættes en stige der, som når 6,5 m. op ad facaden. Stigen skal anbringes i en vinkel på 70 grader.

Hvor lang skal stigen være?

Jeg er i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge, og jeg håber, at nogle af jer kan hjælpe, uden at give mig svaret. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2015 af gether (Slettet)

download et app til mobilen der hedder regneregler! meget god :) kan du finde det tror jeg :) held og lykke 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2015 af mathon

Tegn en skitse og indsæt taloplysninger:

                \sin(70^{\circ})=\frac{6{,}5\; m}{L_{stige}}

                L_{stige}=\frac{6{,}5\; m}{\sin(70^{\circ})}


Svar #3
02. juni 2015 af Ebombe (Slettet)

Tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.