Matematik

reducering

02. juni 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvem kan jeg hjælpe mig med denne reducering?  

 (a+b)^2 −2ab−a^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2015 af Toonwire

Anvend kvadratsætningen for at udregne første led:

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

Herfra kan du nok selv finde ud af resten :)


Svar #2
02. juni 2015 af LouiseJense (Slettet)

er det så 

( 1ab + a) ^2 ? 


Svar #3
02. juni 2015 af LouiseJense (Slettet)

forstår det faktisk ikk helt? :( 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2015 af Toonwire

Lad os kigge på udtrykket igen, efter at have brugt kvadratsætningen i det første led:

\underbrace{(a+b)^2}_{a^2+b^2+2ab} - 2ab-a^2

Kig nu efter de led der er ens og læg dem sammen eller træk dem fra hinanden, alt efter om der står plus eller minus:

\\ \Rightarrow ~~~ a^2+b^2+2ab - 2ab-a^2\\ ~~~~~~~~{\color{Green} a^2}+b^2+{\color{Blue} 2ab - 2ab}-{\color{Green} a^2}\\= ~~~~b^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2015 af Soeffi

#0 (a+b)^2 −2ab−a^2

Du har:

{\color{Red} (a+b)^2} -{\color{Purple} 2ab}-{\color{Blue} a^2} = {\color{Red} a^2+2ab+b^2}-{\color{Purple} 2ab}-{\color{Blue} a^2}= {\color{Red} a^2}-{\color{Blue} a^2}+{\color{Red} 2ab}-{\color{Purple} 2ab}+{\color{Red} b^2}= {\color{Red} b^2}


Svar #6
02. juni 2015 af LouiseJense (Slettet)

Taaaak :D En dejlig hjælp fra jer begge 


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.