Fysik

Udledning af bevægelsesligninger

03. juni 2015 af allstars1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg står med et tvivlsspørgsmål omkring en sammenlæsning af disse ligninger:

S(t)=1/2*a*t^2+V0*t+S0

V(t)=a*t+V0

De er opgivet til sammensat med hinanden at give:

V^2-V0^2=2*a(S-S0)

Jeg skal udlede formlen, men kan ikke få det til at give mening. Er der nogle der kan forklare mig dette? Et mere overskueligt billede er også vedhæftet!

Vedhæftet fil: Snip20150603_13.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2015 af mathon

Du har
                 v=v_0+at
hvoraf
                 \mathbf{\color{Red} at}=v-v_0

og
                 s-s_o=\Delta s=\frac{1}{2}at^2+v_0t        som multipliceres med 2a

                 2a\Delta s=(at)^2+2v_0(at)

                 2a\Delta s=(\mathbf{\color{Red} v-v_0})^2+2v_0(\mathbf{\color{Red} v-v_0})

                 2a\Delta s=(v-v_0)(v-v_0+2v_0)

                 2a\Delta s=(v-v_0)(v+v_0)

                 2a(s-s_0)=v^2-{{v_{0}}}^2

                 v^2-{{v_{0}}}^2=2a(s-s_0)

             


Svar #2
03. juni 2015 af allstars1995 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Udledning af bevægelsesligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.