Matematik

Bevis af divisor - heltal

05. juni 2015 af Batterman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Nogle der kan forklare mig step for step hvordan man viser følgende:
vis at hvis d|a så vil d|-a, -d|a og -d|-a

Det skal vist gøres ud fra nogle aksiomer, tror jeg.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2015 af Drunkmunky (Slettet)

Fra definition af en divisor, så vil d|a hvis der findes et heltal m så dm=a.

Så hvis d|-a, så betyder det, at vi skal vise, at der findes et heltal n, så dn=-a. Men der kan vi bare vælge n=-m, så d|-a.

Tilsvarende for -d|a, thi vi skal finde et heltal k, så -dk=a med k=-m og -d|-a, thi -dm=-a.


Skriv et svar til: Bevis af divisor - heltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.