Fysik

Induktion, transformation og vekselstrøm

05. juni 2015 af Julie1311 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej er der nogen der kan forklare, hvad indukton, vekselstrøm og transformation er 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2015 af freja854 (Slettet)

Altså først og fremmest, burde det være ret nemt at finde noget på nettet om det. F.eks

http://www.hefrandsen.dk/trafo01.htm 

http://asger.somom.dk/Fors%C3%B8gsvejledninger/kompendium%20induktion%20og%20vekselstr%E2%80%BAm.pdf 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2015 af Nedstark (Slettet)

Vekselstrøm: Det er en strøm der ændrer sin retning 100 gange i sekundet. Søg evt. for mere information på nettet. Det er let at finde. 

Induktion: Du kender helt sikkert til elektromagnetisme. Det er hvor man med strøm laver et magnetfelt. Induktion er det omvendte. Det er skabelse af strøm med magntetisme. 

Transformation: Ændring af strømmen. Eksempel du har en spole på 200 vindinger (primærspolen) sekundærspolen er på 400 vindinger. Ved at føre strøm igennem ændrer du på strømmens styrke og spænding. 400/200 = 2. Det vil sige at spændingen bliver dobbelt så stor. Du startede med lad os sige en spænding på 10V strømstyrken var 2A. Så siger vi 10v*2 = 20V og 2A/2 = 1A. Spændingen bliver fordoblet mens strømstyrken bliver halveret fordi vindingerne på sekundærspolen er dobbelt så stor. Der skal hele tiden være det samme forhold mellem volt og ampere. Så hvis den ene bliver fordoblet, så bliver den anden halveret. 

Håber det hjalp lidt.


Skriv et svar til: Induktion, transformation og vekselstrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.