Kemi

Termodynamik

08. juni 2015 af HenrikN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der ved hvilke entalphi beregninger vi er ude i her?
Kolben hvor NaOH(s) dissocieres bliver brandvarm. Vis, ved en termodynamisk beregning, hvordan dette kan forklares.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal vel beregne ΔH for reaktionen

NaOH(s) --> Na+(aq) + OH-(aq)

og så se, at den bliver negativ ( dvs. der afgives varme).


Svar #2
08. juni 2015 af HenrikN (Slettet)

Kan du hjælpe mig videre?
Det er længe siden, jeg har regnet sådan noget, så kan ikke helt huske det, og det er øvelse til eventuelle spørgsmål til den mundtlige eksamen i kemi


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du slår standardentalpierne op i en tabel:

NaOH(s): -425,93 kJ/mol

Na+(aq): -240,34 kJ/mol

OH-(aq): -230,01 kJ/mol

og så beregner du tilvæksten i standardentalpi for reaktionen

ΔHθ = ΣHΘ(produkter) - ΣHΘ(reaktanter)

så vi har

ΔHΘ = -240,34 kJ/mol + (-230,01 kJ/mol) - (-425,93 kJ/mol) = -44,42 kJ/mol

Når ΔHΘ er negativ, betyder det, at der bliver afgivet varme ved reaktionen.


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.