Matematik

Bestem a og b

08. juni 2015 af rbn1105 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f(x)=b*x^a opfylder, at f(1) = 1 og f(2) = 8. Bestem tallene a og b. Hvordan gøres dettte? Ved godt at 1 og 2 kan sættes ind på x plads, men kan ikke komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2015 af Joe11111 (Slettet)

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-linear

Kig på denne side :)


Svar #2
08. juni 2015 af rbn1105 (Slettet)

men min funktion er jo en potensudvikling? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2015 af Joe11111 (Slettet)

Sorry.. this is awkward...

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-potens

dette burde være den rigtigt....


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2015 af mathon

                  y=b\cdot x^a

                  \frac{y_2}{y_1}= \left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a

som du løser med hensyn til a.

Efterfølgende
                       Løs
                                  y_1=b\cdot {x_1}^a    mht b.


Svar #5
08. juni 2015 af rbn1105 (Slettet)

malthon, hvilke et af tallene er x2, x1 og y1, y2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2015 af mathon

i den aktuelle opgave:

                                      \begin{array} {|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2\\ \hline 1&1&2&8 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.