Fysik

HJÆLP...EKSAMEN IMORGEN

09. juni 2015 af amerah - Niveau: C-niveau

Hej.

kan der nogen hjælp mig med hvad er stoffers opvarmning?

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2015 af mathon

Stofferne tilføres energi med temperaturstigning som reultat.


Svar #2
09. juni 2015 af amerah

Tusind tusind tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2015 af mathon

sammenhængen mellem den tilførte energi og temperaturstigningen
er:
                   E_{til\!f\! \o rt}=m\cdot c\cdot \Delta T           

                                                                                                                                                    \begin{array} {|c|c|c|c|c|} st\o rrelse&E&m&c&\Delta T\\ \hline betydning&energi&masse&specifik \; varmekapacitet&temperatur\ae ndring\\ \hline enhed&J&kg&\frac{J}{kg\cdot K}&K \end{array}


Svar #4
09. juni 2015 af amerah

Kan du så fortælle mig om hvad er varmefylde?

Angiver det ikke hvor meget energi der skal tilføres til at varme 1 kg til 1 grade.


Skriv et svar til: HJÆLP...EKSAMEN IMORGEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.