Fysik

HJÆLP, skal til eksamen i morgen - frekvensbetingelsen

10. juni 2015 af skolehjælpe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal til eksamen i morgen i lys og fotoner. 

Der er nogle vejledende stikord jeg skal komme ind under, hvor et af dem er frekvensbetingelsen. 

Jeg har fundet ud af dette: 

ved overgange mellem to stationære tilstande med energierne En og Em kan atomet emmitere en foton eller absorpbere en fotoon. 
vi får altså udtrykket Efoton = En - Em 

Men skal være ærlig og sige jeg ikke forstår det... er der nogen der kan forklare det? 
please! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2015 af mathon

absorbere = optage energien fra en foton, som ækvivalerer energiforøgelsen fra niveau E_{m} til E_{n}

emittere = udsende en foton, som ækvivalerer energiformindskelsen fra niveau E_{n} til E_{m}
hvor
       E_{foton}=\left | E_n-E_m \right |=h\cdot f=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1{,}98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{\lambda }=\frac{1{,}23984\cdot 10^{3}\; eV\cdot nm}{\lambda }


Skriv et svar til: HJÆLP, skal til eksamen i morgen - frekvensbetingelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.