Fysik

Bølgeenergi

11. juni 2015 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

er der nogen der kan fortælle mig hvad bølgeenergi er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2015 af Jerslev (Slettet)

#0: Energien indeholdt i en bølge. Bølger transporterer energi og ikke masse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2015 af mathon

Generelt:

At definere energi er særdeles vanskeligt.
Kort kan man sige, at energi er det væsentlige træk ved udførelsen af arbejder - ikke skabelsen af energi, men dens overførsel fra én form til en anden.
 


Svar #3
11. juni 2015 af Daisyangel (Slettet)

Men hvordan kan jeg snakke om bølgers energi, kan slet ikke se nogen sammenhæng mellem energi og bølger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2015 af mathon

Når du kaster en lille sten i vand forstyrres vandmolekylerne i overfladen, hvor stenen rammer. Du iagttager en radiær udbredelse af en ringbølge på vandoverfladen.
Er det vand der strømmer eller er det noget andet. Gentages forsøget med en prop i vandet ses, at proppen falder til ro igen efter at have vugget op og ned. Det kan altså ikke være vand der udbredes, for så ville proppen have fulgt med.
Hvad er det så, der udbreder sig. De forstyrrede vandmolekyler svinger kortvarigt op og ned, men afleverer deres bevægelsesenergi til nabomolekylerne, der kommer kortvarigt i svingninger og afleverer deres bevægelsesenergi til deres nabomolekyler osv.
Det er altså en udbredelse af bevægelsesenergi/bølgeenergi, der finder sted, når bølgen udbredes.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2015 af mathon

Lys:
          E_{f\! oton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1{,}98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{\lambda }=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{\lambda }


Skriv et svar til: Bølgeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.