Matematik

bestem ligning

12. juni 2015 af sejt12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der nogen som kan vise mig hvordan jeg regner denne opgave ud, med for har aldrig haft om dette

billede vedgæftet

Vedhæftet fil: heeeey.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2015 af mathon

               

\frac{3}{7}\cdot \left ( \frac{3}{2}-\frac{1}{3} \right )               find først fællesnævner for de to brøker i parentesen
                                                og forlæng dem herefter, så de får samme nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2015 af mathon

                                     \frac{3}{7}\cdot \left ( \frac{3}{2}-\frac{1}{3} \right )                        FN=6

                                     \frac{3}{7}\cdot \left ( \frac{3\cdot 3}{2\cdot 3}-\frac{1\cdot 2}{3\cdot 2} \right )

                                     \frac{3}{7}\cdot \left ( \frac{9}{6}-\frac{2}{6} \right )     nu kan brøkerne i parentesen trækkes fra hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2015 af SuneChr

# 0
Det er ikke en ligning men et udtryk, som skal reduceres.
Det ser ud, som der er endnu en faktor. Betyder gangeprikken til sidst noget?
For at være en ligning skal udtrykket være lig med noget andet.


Skriv et svar til: bestem ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.