Matematik

Andengradsligning - bevis.

17. juni 2015 af KlogeM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ikke den skarpeste til beviser og kan se i mine noter at jeg mangler noget til andengradsligninger. 
Mine noter hopper fra:

4a^2x^2 + 4abx + b^2 = b^2-4ac

til:

(2ax+b)^2 = d

Det jeg ikke forstår er hvor 4abx forsvinder hen? :-/
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2015 af mathon

brug kvadratsætningen

                                         a^2+2ab+b^2=(a+b)^2

                                         (2ax)^2+2\cdot 2ax\cdot b+b^2=(2ax+b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2015 af Eksperimentalfysikeren

Prøv at gange (2ax+b)(2ax+b) ud!


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2015 af Brusebad (Slettet)

Man bruger 1. kvadratsætning ( i starten plejer man mest at bruge den den anden vej ):

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab.

Nu er 2ax så dit første led og b er dit andet led:

(2ax + b)2 =(2ax)2 + b2 + 2(2axb) = 4a2x2 + b2 + 4abx.


Svar #4
17. juni 2015 af KlogeM (Slettet)

Ah, det kan jeg godt se! Tusind tak! :-)
Havde set mig lidt blind på det....


Skriv et svar til: Andengradsligning - bevis.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.