Fysik

Plancks konstant

18. juni 2015 af Ingerkris (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg sidder lige nu og forbereder mig til min eksamen og er kommet på meget dybt vand i forhold til plancks konstant og disse formler: 

U*e=h*f

E=h*f 

E=U*q 

Håber der er nogen der kan hjælpe mig 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2015 af peter lind

Hvis du lader en partikel med ladningen Q passerer et elektrisk felt med spændningsforskellen U vil den opnå energien U*Q. Hvis det specielt er en elementarpartikel med ladning e som for eks. elektronen vil den opnå enrgien U*e.

E= h*f er fra plancks strålingslov. Der opfattes lyset som partikler kaldet fotoner og deres energi er Plancks konstant*frekvensen


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2015 af mathon

      En partikel, der med ladningen q accelereres over et spændingsfald U,
      opnår energien
                                                E=q\cdot U
      hvilket for elektronen
      giver
                                                E=e\cdot U

      Fotonenergien
                             E_{foton}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1{,}98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{\lambda }=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{\lambda }
Plancks konstant:
                               h=6,62607\cdot 10^{-34}\; J\cdot s
Lysets vacuumhastighed:
                               c=2{,}99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s}


Svar #3
18. juni 2015 af Ingerkris (Slettet)

Jeg har en opgave hvor jeg skal komme frem til plancks konstant ved hjælp af knækspændingen på en diode, hvordan gøres dette? 


Svar #4
18. juni 2015 af Ingerkris (Slettet)

Jeg mangler bare at forstå hvad U*e=h*f så er, det er en samling af to forsøg men burde svaret så ikke være det samme på begge sider af lig med tegnet? 

2,27(V)*1,602*10-19(C)=6,3*10-34*2,010638298*10-19(1/s)= 

3,636540000*10-19(J)= 1,266702128*10-52(1/s)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2015 af peter lind

Du må komme med detaljer om de forsøg og hvad du har gjort. Hvorfor er du så fedtet med information ?


Svar #6
18. juni 2015 af Ingerkris (Slettet)

Jeg har to forsøg, som jeg skal ha' til at passe sammen med formlen U*e=h*f. 

I det ene forsøg har arbejdes der med at finde knækspændingen for en diode og i det andet forsøg findes frekvensen af lyset, jeg vedhæfter dem lige. 

Ved ikke om det kunne hjælpe.. 

Vedhæftet fil:Eksamen 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2015 af peter lind

Det er ikke data jeg efterlyser men oplysninger om forsøget. Jeg kender ikke noget til dioders knækspændning


Svar #8
18. juni 2015 af Ingerkris (Slettet)

Knækspæning for dioden er 1,1v. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. juni 2015 af peter lind

Hvorfor vil du ikke fortælle om de forsøg. ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. juni 2015 af Eksperimentalfysikeren

#4: Den frekvens, du angiver er forkert. Den svarer til 1 svingning på ca. 1012 år. Lys har frekvenser omkring 5*1014Hz.


Skriv et svar til: Plancks konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.