Matematik

stemmer og procent

19. juni 2015 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej hvordan skal man tolke denne her tekst: Han fik 937 stemmer svarende til 0,2% af de afgivne stemmer?

Kan man sætte talene ind i denne her formel

Del= helhed * procentdel

Er 937 stemmer samlede antal stemmer?

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2015 af 123434 (Slettet)

937 svarer til 0,2%

Hvad svarer 100% til?

937=0,2%

937/0,2=0,2%/0,2

1%=4685

100%=468500


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2015 af Therk

#1

937 svarer til 0,2%

Hvad svarer 100% til?

937=0,2%

937/0,2=0,2%/0,2

1%=4685

100%=468500


Smid du lige en ubekendt x ind på højre side af dit lighedstegn, så du har noget at løse for og så er det rigtigt.

Det er trivielt at
0{,}2\% = 0{,}002 \neq 937


Svar #3
19. juni 2015 af shain

Del/procent= helhed * procentdel/ procentdel

X= del/procentdel

Svar #4
19. juni 2015 af shain

X* 0,2%=937
X*0,2%/0,2%=937/0,2%
X=468500

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2015 af Soeffi

#0 Hej hvordan skal man tolke denne her tekst: Han fik 937 stemmer svarende til 0,2% af de afgivne stemmer?

Det kan tolkes matematisk som: [Hans stemmer] = 0,002 · [afgivne stemmer] = 937.


Svar #6
20. juni 2015 af shain

Tak

Svar #7
20. juni 2015 af shain

Afgivne stemmer er det 100% samlede stemmer?

Skriv et svar til: stemmer og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.