Fysik

Idealgasloven

20. juni 2015 af Sarahbryn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis jeg har en case med en ballon, som jeg skal bestemme volumen af igennem idealgasloven, er det så muligt at sige, at man har 1 mol luft? (det er en case jeg selv laver, hvor jeg ser bort fra ballonens elasticitet).

Altså, jeg har trykket (p) til at være 101300Pa og temperaturen (T) til at være 293K.

Kan jeg så godt digte, at stofmængden er 1mol (luft)?

Så jeg får:

p*V=n*R*T => 101300Pa*V=1mol*8,31(Pa*m^3)/(mol*K)*293K                   Dvs. V=0,024m^3

Må jeg godt det? Altså sige at n er 1 mol luft?

-Tak på forhånd for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2015 af mathon

I et tænkt eksempel Ja.


Skriv et svar til: Idealgasloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.