Fysik

Ædelgasreglen

21. juni 2015 af mmmjjj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejjj, nogle der kan give en forklaring på hvad ædelgasreglen er???

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2015 af mathon

                                p\cdot V=n\cdot R\cdot T

som gælder for en tænkt ædelgas, hvilket vil sige en gas hvis molekylers egetvolumen og interaktion kan lades ude af betragtning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2015 af mathon

måske der menes

         atomernes tendens til at opnå en energimæssig stabil opbygning i lighed med ædelgassernes
         i 0./VIII. hovedgruppe.

         Gundstofferne i I. - III. hoedgruppe betragtes som stående 1, 2, 3 numre efter en ædelgas, hvorfor
         disse afgiver 1, 2 eller 3 elektroner for at opnå ædelgasstruktur:

     eks.
               _{11}^{ } \textrm{Na}\; 2,8,1\; \; \rightarrow \; \; _{11}^{ }\textrm{Na}^+\; 2,8\; \; +\; \; e^-

               _{12}^{\, } \textrm{Mg}\; 2,8,2\; \; \rightarrow \; \; _{12}^{\, } \textrm{Mg}^{2+}\; 2,8\; \; +\; \; 2\, e^-

               _{13}^{\, } \textrm{Al}\; 2,8,3\; \; \rightarrow \; \; _{13}^{\, } \textrm{Al}^{3+}\; 2,8\; \; +\; \; 3\, e^-

         Gundstofferne i V. - VII. hovedgruppe betragtes som stående 3, 2, 1 numre før en ædelgas, hvorfor disse
         optager 3,2 eller 1 elektron(er) for at opnå ædelgasstruktur:

     eks.
               _{15}^{ } \textrm{P}\; 2,8,5\; \; +\; \; 3\, e^-\rightarrow \; \; _{15}^{ }\textrm{P}^{\, 3-}\; 2,8,8

               _{16}^{ } \textrm{S}\; 2,8,6\; \; +\; \; 2\, e^-\rightarrow \; \; _{16}^{ }\textrm{S}^{\, 2-}\; 2,8,8

               _{17}^{ } \textrm{Cl}\; 2,8,7\; \; +\; \; e^-\rightarrow \; \; _{17}^{ }\textrm{Cl}^{ -}\; 2,8,8

                      


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2015 af mathon

se
     

Vedhæftet fil:hovedgrupper.doc

Skriv et svar til: Ædelgasreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.