Matematik

Hjælp til matematikgåde

23. juni 2015 af simsemand (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej!

Jeg er stødt på en "nød" i Sigma for Syvende, som lyder således:

"Isenkræmmer Madsen havde en messingkæde på 40 m. En kunde købte 6 m mere end der blev til rest. Hvor meget købte kunden?"

Den er sprogligt indviklet, og jeg kan derfor overhovedet ikke forstå den.

Er der nogen der kan hjælpe? :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2015 af Soeffi

Isenkræmmer Madsen har en messingkæde på 40 m.

En kunde køber et stykke hvorefter Madsen har et stykke tilbage, der er 40m minus længden af det stykke, som kunden har købt. 

Længden af kundens stykke minus længden af det stykke, som Madsen har tilbage, er 6 m. 

Dette kan også skrives: Længden af kundens stykke minus (40 m minus længden af kundens stykke) er lig med 6 m. 

Dette kan omskrives, så man finder længden af kundens stykke.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juni 2015 af PeterValberg

Hvis kunden købte x meter, så er følgende gældende:

x + (x - 6) = 40

find x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. juni 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan løse den ved at opskrive en ligning.

Kunden køber x meter kæde. Der er så 40-x meter tilbage. Forskellen på disse skal så være 6:

x - (40 - x) = 6

Løs nu denne ligning for at finde resultatet.


Svar #4
23. juni 2015 af simsemand (Slettet)

Arhhhh.

Når jeg løser den ligning bliver x = 23. Så kunden købte 23 meter?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. juni 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Prøv selv at tjekke resultatet. Hvis han køber 23 meter, hvor mange meter er der så tilbage? Er forskellen 6 meter?


Svar #6
23. juni 2015 af simsemand (Slettet)

Okay, nu forstår jeg den. Kunden køber 23 meter, og resten er 17 meter. Forskellen er 6 meter.

Tak for hjælpen alle sammen :D


Skriv et svar til: Hjælp til matematikgåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.