Matematik

isolere x

14. juli 2015 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har følgende ligning:

\frac{10-0}{0,04+\frac{0,11}{0,78}+\frac{x-0,11}{0,039}}=3,816\cdot (20-0)

hvor jeg skal isolere x.

hvordan gør jeg det - og hvordan ser ligningen ud efterfølgende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2015 af Soeffi

I CAS:


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juli 2015 af Soeffi

Reducering i CAS:


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2015 af SuneChr

1) Fjern 0'erne på begge sider; de gavner ingen steder.
2) Dividér med 10 på begge sider.
3) Multiplicér med den store nævner på begge sider.
4) Reducér.
5) Isolér.
Med det angivne niveau burde du kunne klare resten.

 


Skriv et svar til: isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.