Matematik

Reducere

11. august 2015 af mirahansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

nogen som kan hjælpe med at reducere dette, er ret dårlig til det.. :( Forklaring undervejs ville være super. 

(a-b)^2-b^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. august 2015 af SuneChr

Du skal sikkert vise, at du er bekendt med en af kvadratsætningerne, som siger
(p + q)(p - q) = p2 - q2
Benyt sætningen i stedet for at gange den to-leddede størrelse ud.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2015 af mathon

        (a-b)^2=a^2-2ab+b^2

        (a-b)^2-b^2=a^2-2ab+b^2-b^2


Svar #3
11. august 2015 af mirahansen (Slettet)

Bliver resultatet så ikke a^2 - 2ab? Idet, at de andre to led går ud med hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2015 af mathon

      Jo


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2015 af Soeffi

#0 ... Med farvekode:

{\color{Red}( a-b)^2}-{\color{Blue} b^2}={\color{Red} a^{2}-2 a b+b^{2}}-{\color{Blue} b^2}={\color{Red} a^{2}-2 a b}


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2015 af Shaolina (Slettet)

{\color{Blue} (a - b)^2} - {\color{DarkRed} b^2}

{\color{Blue} (a - b)(a-b)} - {\color{DarkRed} b^2}

{\color{Blue} a^2 + b^2 - ab - ab} - {\color{DarkRed} b^2}

{\color{Blue} a^2 + b^2 - 2ab} - {\color{DarkRed} b^2}

{\color{Blue} a^2 - 2ab}


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. august 2015 af mette48 (Slettet)

pilene burde være lighedstegn


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.