Matematik

Differentialregning

11. august 2015 af Shaolina (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa!

Jeg har brug for hjælp til de følgende to opgaver:

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2015 af LeonhardEuler

a) Løs i første omgang ligningen 

          m2 + 2m + 2 = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2015 af LeonhardEuler

a) fortsat 

     m2 + 2m + 2 = 0    ⇔   m = -1 ± i

 hvorfor den fuldstændige løsning er 

           y(t) = c1e-t•cos(t) + c2e-t•sin(t)

benyt nu betingelserne til at fastlægge den partikulære løsning dvs. konstanterne c1 og c2


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2015 af Soeffi

CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2015 af Soeffi

#3 CAS. Evt:


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2015 af mathon

                 y_h(x)=e^{-x}(c_1\cdot \cos(x)+c_2\cdot \sin(x))

                 y_h(0)=0=e^{-0}(c_1\cdot \cos(0)+c_2\cdot \sin(0))

                 0=1(c_1\cdot 1+c_2\cdot0)

                 0=c_1
hvoraf
                 y_h(x)=c_2e^{-x}\cdot \sin(x)

                 y_h{\, }'(x)=-c_2\cdot e^{-x}\cdot \sin(x)+c_2\cdot e^{-x}\cdot \cos(x)=-c_2e^{-x}(\sin(x)-\cos(x))

                 y_h{\, }'(0)=1=-c_2e^{-0}(\sin(0)-\cos(0))

                 1=-c_2\cdot 1\cdot (0-1)

                 c_2=1

dvs     
a)     
                 y_h(x)=e^{-x}\cdot \sin(x)

en partikulær løsning
er
                 y_p(x)=\frac{1}{2}x+\frac{1}{5}e^{x}-\frac{1}{2}

b)

Den fuldstændige løsning til

                 \frac{\mathrm{d^2}y }{\mathrm{d} x^2}+2\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}+2y=x+e^x
er
                 y(x)=y_h(x)+y_p(x)=e^{-x}\cdot \sin(x)+\frac{1}{2}x+\frac{1}{5}e^x-\frac{1}{2}

                


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. august 2015 af mathon

kontrol af den foreslåede partikulære løsning:

               y_p(x)=\frac{1}{2}x+\frac{1}{5}e^x-\frac{1}{2}

               y_p{\, }'(x)=\frac{1}{2}+\frac{1}{5}e^x

               y_p{\, }''(x)=\frac{1}{5}e^x
som ved indsættelse 
giver:
               \frac{1}{5}e^x+2\cdot \left ( \frac{1}{2}+\frac{1}{5} e^x \right )+2\left ( \frac{1}{2}x+\frac{1}{5}e^x-\frac{1}{2} \right )=

               \frac{1}{5}e^x+1+\frac{2}{5} e^x \right )+x+\frac{2}{5}e^x-1=

               x+e^x


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2015 af aatgsue (Slettet)

Men hvordan finder man gættet Yp(x)??

Jeg har gættet på

Ax+Bex-A

Se vedhæftet fil for udregning herfra..

Vedhæftet fil:WHUW.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2015 af aatgsue (Slettet)

Jeg har nu fundet frem til 

A=1/2

og B=1/5

Se opgaven regnet vedhæftet fil

Vedhæftet fil:DiffOpgave.png

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.