Matematik

Andengradsligning

16. august 2015 af forever21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg "andengradsligningen" 3x^2 = 5

Skal den ikke omskrives så den hedder = 0?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2015 af mathon

                  x^2=\frac{5}{3}

                  x=\pm \sqrt{\frac{5}{3}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

3x2 = 5  <=>

3x2 - 5 = 0

og så har du A = 3, B = 0 og C = -5. Men ligningen er nu så let, at det ikke er nødvendigt at gøre det på den måde. Bare gør som mathon har vist ovenfor.


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. august 2015 af mathon

fuldført:    

       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! x=\frac{0\pm \sqrt{0-4\cdot 3\cdot (-5)}}{2\cdot 3}=\frac{\pm \sqrt{2^2\cdot 3\cdot 5}}{2\cdot3 }=\frac{\pm 2\sqrt{3\cdot 5}}{2\cdot 3}=\pm \sqrt{\frac{3\cdot 5}{3^2}}=\pm \sqrt{\frac{5}{3}}


Svar #4
16. august 2015 af forever21 (Slettet)

Tusind tak for svarene!


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2015 af AskTheAfghan

3x2 = 5, er en ligning (aka 2. gradsligning).

For at omskrive noget på formen .... = 0, skal du bare trække 5 på hver side i dette tilfælde.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.