Matematik

Bestemmelse af koordinatsættet

20. august 2015 af ismail01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der en kan hjæpe med opagevn? :)

En cirkel e og en linje l er bestem ved 

e: x^2-4x+y^2+2y=11

l: y=x+1

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og e. 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2015 af mathon

Skæringspunkter skal opfylde

           x^2-4x+y^2+2y=11    og    y=x+1

dvs

x-beregning:
           x^2-4x+(x+1)^2+2\cdot (x+1)=11

           2x^2=8

           x^2=2^2

           x=\pm 2

y-beregning:
           y=\pm 2+1=\left\{\begin{matrix} 3\\ -1 \end{matrix}\right.

dvs
          skæringspunkterne:

                   S_1=\left ( -2,-1 \right )   og   S_2=\left ( 2,3 \right )
          


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2015 af mathon

            e\! \! :\; \; (x-2)^2+(y-(-1))^2=4^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2015 af Soeffi

Geogebra. De to ligninger er sat ind i input feltet en ad gangen og der er trykket enter. Dernæst er punkt på objekt værktøjet (nr. 2 fra venstre øverst) brugt til at markere skæringspunkterne. Bemærk at cirklen (objekt c) kaldes et keglesnit i algebra vinduet, hvor navne, formler og talværdier står. 

Her er er ciklen kaldet c og linjen a. Der er navne, som Geogebra selv har valgt og de kan ændres, jeg tænkte bare ikke på det i farten.


Skriv et svar til: Bestemmelse af koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.