Matematik

Matematik opgave

20. august 2015 af jens12234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Har vedhæftet et billede af opgaven. 

Jeg har brug for hjælp til c).

Håber der er en som kan hjælpe mig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2015 af mathon

                  1+r_y=(1+r_h)^a

                  1+r_y=(1+0{,}15)^a

                  r_y=\frac{p_y}{100}=\left (1{,}15^a-1 \right )

                  p_y=\left (1{,}15^a-1 \right )\cdot 100\%


Svar #2
21. august 2015 af jens12234 (Slettet)

Kan du forklare hvad du har brugt lidt mere specifikt? Hvad hedder denne formel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2015 af mathon

a-værdien har du bestemt i a).


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2015 af mathon

Generelt for en potensfunktion:

                   y=b\cdot x^a\; \; \; a,b\in \mathbb{R}_+

                   \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a
Når
                   y_2=(1+r_y)\cdot y_1   og   x_2=(1+r_x)\cdot x_1
fås ved indsættelse i
ovenstående udtryk:

                   \frac{(1+r_y)y_1}{y_1}=\left (\frac{(1+r_x)x_1}{x_1} \right )^a

                   1+r_y=\left (1+r_x \right )^a


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2015 af Soeffi

Geogebra løsning til a) og b).


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.