Matematik

hjælp haster!!

20. august 2015 af Jordbær2 - Niveau: C-niveau

hej

er der nogen som kan hjælpe mig lidt, med denne opgave i matematik. Jeg er gået i stå ved ikke helt hvodan det er jeg skal regne det ud. Håber der er nogen som vil hjælpe mig.

opgave:

I landet ”Mi-Mundo” har en diktator regeret med hård hånd i mange år. Efter voldsomt pres fra verdenssamfundet tillod diktatoren dog en folkeafstemning om sine fortsatte muligheder for at styre landet. Ved valget var der opstillet 3 partier - diktatorens parti og 2 andre partier - og der var uddelt 10.000.000 stemmesedler. Resultatet af valget viste en meget flot vælgerdeltagelse på 90%, og at diktatoren fik dobbelt så mange stemmer som de 2 andre partier tilsammen. Samtidig fik det næststørste parti dobbelt så mange stemmer som det mindste parti.

a) Hvor mange stemmer fik hvert parti?

b) Hvor mange procent af de afgivne stemmer fik den ”folkevalgte” diktator?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2015 af Soeffi

x = 2·(y+z)

y = 2·z

x + y + z = 10.000.000·0,9


Skriv et svar til: hjælp haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.