Matematik

-x+1=x+5 ?

22. august 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

-x+1=x+5

-x+x=5-1

0 = 4

Jeg ved den er simpel, men jeg laver måske rod i min mellemregning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2015 af Toonwire

Husk at du "minusser" (substraherer) x fra begge sider, for at få alle x på samme side.

Derfor skal der stå: 

-x-x =5-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2015 af Therk

Du springer det vigtige skridt over: Hvorfor x skal "flyttes på den anden side":

Reducér på den ene side og gør det samme på den anden side.

Dvs. "fjern x'erne fra højre side" betyder her:

x+5\color{red} -x \color{black} = \color{DarkGreen}5

Den røde operation skal vi også gøre på venstre side!

-x+1\color{red} -x \color{black} = \color{DarkGreen}-2x+1

De sorte udtryk er ens af din ligning, dvs. de grønne udtryk er også, da vi har foretaget den samme operation på begge. Dermed:

5 = -2x+1


Skriv et svar til: -x+1=x+5 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.