Matematik

Reduktion

30. august 2015 af Apaas (Slettet) - Niveau: A-niveau

x((x+1)/(2*x)+3)+2

Ved at det kan reduceres til:  (7x)/2 +5/2, men ved ikke hvordan jeg kommer dertil.

Efter jeg ganger ind i parentes og lader x'er gå ud med hinanden står der x/2+3x+2 tilbage. Hvordan kommer jeg videre herfra?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2015 af Stats

Skal den se sådan ud?

x\left ( \frac{x+1}{2x}+3 \right )+2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
30. august 2015 af Apaas (Slettet)

Jep


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. august 2015 af Stats

\\ x\left ( \frac{x+1}{2x} +3\right )+2\\ x\left ( \frac{x+1}{2x} +\frac{3\cdot 2x}{2x}\right )+2\\ x\left ( \frac{1+7x}{2x} \right )+2\\ \\ \frac{1+7x}{2x}\cdot x +2\\ \\ \frac{1+7x}{2} +2\\

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
30. august 2015 af Apaas (Slettet)

Tak, men hvordan kan det så omskrives til (7x)/2 +5/2 - og kan du forklare hvorfor der dukker endnu en brøk op i linje 2?  Skal det ydre x ikk blot ganges med begge led for at fjerne parantesen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. august 2015 af Stats

3 = \frac{3}{1} = \frac{3\cdot 2x}{2x}

Jeg forlænger brøken med 2x

og (7x)/2 +5/2 fås ved

\frac{1+7x}{2}+2=\frac{1}{2} + \frac{7x}{2} + 2=\frac{7x}{2}+\frac{1}{2}+\frac{4}{2}=\frac{7x}{2}+\frac{1+4}{2}=\frac{7x}{2}+\frac{5}{2}

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
30. august 2015 af Apaas (Slettet)

Tak skal du have det giver mening - du skal nok blive professor en dag ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2015 af Stats

HOV.. Haha :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.