Matematik

Bestem k

01. september 2015 af Celinepigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem k således at 2 er rod i polynomiet: f(x)=x^3+kx^2+6x-4


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af mathon

      f(2)=8+4k+12-4=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2015 af Soeffi

#0. Det kan omskrives:

Bestem \;k\; s\aa ledes\; at\; f(2)=2^3+k\cdot 2^2+6\cdot 2-4 = 0


Svar #3
01. september 2015 af Celinepigen (Slettet)

Hvad gør jeg så bagefter det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2015 af mathon

                    8+4k+12-4 = 0

                    4k+16=0

                     k+4=0

                     k=-4


Svar #5
01. september 2015 af Celinepigen (Slettet)

Dvs. at k skal være -4 for, at 2 er rod i polynomiet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2015 af mathon

#5

      Præcis.


Skriv et svar til: Bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.