Matematik

andengradspolynomium

04. september 2015 af Keminærd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er den grafiske betydning for toppunktet i et andengradspolynomium?

hvilken praktisk betydning har toppunktet?

TAK!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2015 af mathon

Den grafiske betydning
for
                f(x)=ax^2+bx+c=a\left(x+\frac{b}{2a} \right )^2+\frac{-d}{4a}
er når a>0
                              at grafen/parablen har minimum for x=x_T=\frac{-b}{2a}
           

er når a<0
                              at grafen/parablen har maksimum for x=x_T=\frac{-b}{2a}

 


Svar #2
04. september 2015 af Keminærd (Slettet)

#1 Tak, kan du pensle det lidt ud ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2015 af mathon

Den praktiske betydning
for
               f{ \,}'(x)=ax^2+bx+c
er
       at f(x) har ekstremum for x=x_T=\frac{-b}{2a}    (vandret tangent)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2015 af StoreNord

Toppunktet er det højeste eller laveste sted på parablen der beskriver polynomiet.

Parablens symmetriakse, som er lodret går igennem toppunktet.

Og præcis i toppunktet er parablen vandret på et meget,meget,meget,meget,meget lille stykke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2015 af mathon

udpensling:


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2015 af LeonhardEuler

#4: Det benævnes, at 

- Toppunktet er enten maksimum eller minimum for parablen.

- Parablen har en lodret symmetriakse gennem toppunktet. 

- I toppunktet er parablen lokalt lineær eller at den har en vandret tangent. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2015 af StoreNord

#6

Det ved jeg skam godt, men det er jo den matematiske betydning. :)

Trådstarteren spurgte om det grafiske.

"Hvad er den grafiske betydning for toppunktet i et andengradspolynomium?

hvilken praktisk betydning har toppunktet?"


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.