Matematik

Isolering

07. september 2015 af Stræbende - Niveau: C-niveau

Hvad er der galt her?

a = b

a + a = b + a

2a = b + a

2a - 2b = b + a - 2b

2a - 2b = b + a - b - b

2(a - b) = (a - b)

2(a - b) / (a - b) = (a - b) / (a - b)

2 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du dividerer med 0.

a - b = 0,  idet a = b


Svar #2
07. september 2015 af Stræbende

Har du mulighed for at uddybe? Hvor er det præcist der bliver divideret med 0 og hvordan? Jeg kan ikke se hvordan.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Udregningerne er rigtige til og med

2(a - b) = (a - b)

Da a = b, er a - b = 0. Ligningen siger altså at

2 * 0 = 0

Dette er rigtigt nok.

I det næste skridt går det galt. Her antages det, at man kan dividere med (a - b). I princippet har man regnet sådan:

2 * 0 = 0  <=>

2 * 0 / 0 = 0 / 0  <=>

2 = 1

Men dette er forkert, da 0/0 ikke er lig 1. 0/0 er slet ikke defineret.


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.