Matematik

tænk selv opgave

09. september 2015 af kisserdeb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne? og eventuel forklare "step-by-step"?


En boldbane skal have et areal på 153 m2 og bredden skal være 8 m kortere end længden.
a) Opstil et udtryk med passende variable og bestem længde og bredde på boldbanen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2015 af Therk

En boldbane er rektangulær. Hvad er arealformlen for et rektangel?

A = \, ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2015 af Soeffi

#0.

1)  Tag den formel du skal bruge: Areal = bedde · længde.

2) Sæt de tal ind du har: Areal = 153 m^2 = bredde · længde

3) Indsæt: bredde = længde - 8 m: 153 m^2 = (længde - 8 m) · længde.

4) Udregn længde: 153 m2 = (længde - 8 m) · længde => 153 m^2 = længde^2 - 8 m · længde => 

længde^2 - 8m · længde - 153 m^2 = 0 => længde = 17 m (længden skal være > 0). 


Skriv et svar til: tænk selv opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.