Matematik

Hjælp til opgave 15.

10. september 2015 af karl0992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ole tager i byen med et kontant pengebeløb. Han køber en hat for 1/3  af beløbet og en skjorte for 1/4 af beløbet. Herefter har han 700 kr. tilbage. Hvilket kontantbeløb havde Ole med i byen? 
Opstil en ligning ud fra oplysningerne og besvar spørgsmålet ved at løse ligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

x - x/3 - x/4 = 700  <=>

x( 1 - 1/3 - 1/4 ) = 700  <=>

osv.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2015 af mathon

Ole havde x kr med i byen.

                                                       \underline{hat}              \underline{skjorte}                      \underline{restbel\o b}
                                                        \frac{1}{3}x                \frac{1}{4}x                 x-\left (\frac{1}{3}x+\frac{1}{4}x \right )=700

beregn x af
                        x-\left (\frac{1}{3}x+\frac{1}{4}x \right )=700


                                                      


Svar #3
10. september 2015 af karl0992 (Slettet)

Tak for svar.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave 15.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.