Fysik

At isolere variable

12. september 2015 af Sten25 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål vedrørende isolering af variable.

Hvis jeg fx skal isolere E i formlen P = E/T, så skal jeg gange med T på begge sider, så der står: E = P * T. Dette forstår jeg godt. Det, jeg ikke forstår, er, at hvis jeg så skal isolere T i formlen, så skal jeg dividere med P, så der kommer til at stå: T = E/P.

Hvorfor er det, at man skal isolere E, før man kan isolere T? Hvorfor kan man fx ikke sige: P = E/T <=> T = E * P?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2015 af StoreNord

Den bedste måde at håndtere denne ligning på er at skrive den som:

\frac{P}{1}=\frac{E}{T}

og så gange over kryds så du får:

P*T=1*E

og så dividere på begge sider med det du ikke skal finde.  :)


Svar #2
14. september 2015 af Sten25 (Slettet)

Du må undskylde, at jeg ikke har svaret noget før, men jeg har ikke haft mulighed for at komme på. Jeg vil bare sige mange tak for hjælpen; nu forstår jeg det meget bedre. Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2015 af StoreNord

Tak for tak.  :)


Skriv et svar til: At isolere variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.