Matematik

Monotoniforhold... HASTER

14. september 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Håber i kan hjælpe mig med denne her opgave:

En funktion f er bestemt ved: f(x) = 1/3x^3 -2x^2 -5x

Bestem monotoniforholdene for funktionen f.

Det jeg har gjort indtil videre, er jeg har beregnet f'(x), som jeg fik til at være:

f'(x) = x^2 - 4x - 5

Derefter beregnede jeg deskriminanten d = b^2 - 4ac, som jeg fik til, at blive 36.

Og da deskriminanten er større end 0, har x to løsninger.

Der fik jeg x1 = -1 og x2 = 5

Er det rigtigt det jeg har lavet til nu. 

Hvis ja, hvad skal man så derefter.???

På forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2015 af peter lind

Det er korrekt, det du har lavet. Du skal nu se på fortegnet for f'(x) idet f'(x) > 0 hvis f er voksende og negativ hvis f er aftagende. f'(x) er en kontinuert funktion, så fortegnsskift kan kun ske ved 0 punkter. Du skal altså se på fortegne for f'(x) i intrvallern ]-∞, -1[, ]-1, 5[ og ]5, ∞


Svar #2
14. september 2015 af 102938475 (Slettet)

Tak for hjælpen :D 


Skriv et svar til: Monotoniforhold... HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.